Joyzine.se


Recension - Demo

It Will Come
47
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-25
Hemsida: www.itwillcome.se

En demo innehållandes tre spår, tillsammans klockar de in på imponerande 26,24. Det handlar om tung men ändå stundtals melodiös doom metal. Av gammal vana vet jag att jag har en tendens att tröttna ganska snabbt på låtar (och band) som drar ut allt för mycket på tiden, såvida de givetvis inte är av det slaget att de ständigt överraskar eller tillför nya spännande element. Kort sagt, jag tycker om att bli utmanad.

It Will Come , med bas i Göteborg, har nu snart tre år på nacken, något som också hörs när de spelar, de kan sina grejer helt klart. ”47” är bandets andra demo, en uppföljare till 2004 års debutdemo ”Bound”. En demo som enligt bandets egen utsago fått hyfsat god kritik.

”47” är inte en dålig demo, inte heller är den särskilt bra. Intentionerna finns där, kunnandet också, men ändå når bandet inte ända fram. Det är i själva låtbygget det havererar. Mycket av det hela känns som rena transportsträckor, eller snarare, det håller inte för att mala på i vad som verkar evigheter. Cult of Luna, som exempel, klarar av det med bravur, It Will Come gör det inte.

Men visst finns det ljusglimtar; sångerskan/bassisten Lousie Halldin känns helgjuten. Jag hade utan tvekan lyssnat på fler strofer från hennes sida. Bandet är även konsekvent. De har en linje som de slagit in på och den håller de sig också till utan några större avvikelser. Får de bara till arrangemangen bättre (och verkligen vågar slänga de delar som inte passar eller tillför något) tror jag också att de får till lite mer attityd och stämning, det är två element jag också saknar lite grand.

Så betyget landar strax under medel, men inga sura miner för det! Utan tvekan ska denna recension ses som en uppmuntrande klapp i ryggen!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

It Will Come ()
It Will Come ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner