Joyzine.se


Recension - Demo

S.L.Y
Fem djupa andetag
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-01-18
Hemsida: www.sly.nu

Jag står faktiskt med som positiv referens på konvolutet till S.L.Ys nya demo. För länge sedan hyllade jag bandets medverkan på ”Äggröran 5”. Något som uppenbarligen uppmärksammats av bandmedlemmarna. Någon hyllning blir det dock inte tal om den här gången. På ”Fem djupa andetag” finns i princip bara trött och tramsig gubbpunk att avnjuta.

Gubbarna har inte vett nog att skriva ut sina namn i varken följebrev eller på konvolutet så jag kan inte nämna någon av dem vid namn. Men jag gillar sångarens röst, han har en frasering som tilltalar mig. Betydligt bättre än många punkkonkurrenter. Synd då att låtmaterialet är så svagt. Av fem bitar är det enbart Hon lämnar inga spår som är en klockren melodi. De övriga har en tendens att bli jobbigt klämkäcka, speciellt öppningsspåret Född fri.

Att S.L.Y aldrig blir mer än det lite småcharmiga demoband de är idag torde vara klart. Tiden har sprungit ifrån dem, men jag tror inte sorgen är särskilt stor. S.L.Y tycks nämligen inte handla om något annat än att ha kul. Gott så!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


BADiBOY, 2009-04-17 10:37:33 (192.138.116.230)

För att höra vad 2 av medlemmarna från S.L.Y håller på med idag, gå in på http://www.baditudes.com

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner