Joyzine.se


Recension - Live

Arch Enemy
Hultsfredfestivalen
2002-06-13
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-24
Hemsida: www.archenemy.net

Så var det då äntligen upp till bevis, skulle Angela Gossow kunna vråla lika brutalt i en livesituation som på skiva? Svaret kom så fort Arch Enemy äntrade scenen i Teaterladan. Självklart, om inte bättre än på laserinspelningarna!

Visserligen kan man väl tycka att de lederhosenklädda bröderna Amott gör det till en nästan löjligt stor grej att skickligt gnida fram solon på sina strängar. Men annars är bandet en ruskigt tuff livemaskin. Basisten Sharlee D´Angelo satsar till hundra procent och hans minspel utspelar frustrerad glädje och aggression på samma gång. Detta samtidigt som vokalissan Angela growlar långt nerifrån magen med sådan magisk inlevelse att jag inte kan göra annat än smälta. Hon ser både fascinerad och enormt glad ut på samma gång och är en mycket bra scenpersonlighet.

Arch Enemy är ett väldigt tight band, bestående av enormt skickliga musiker vilket gör att de kan koncentrera sig på att göra ett fräckt framträdande utan att musiken blir lidande. Att de dessutom har ett bra låtmaterial att luta sig tillbaka på gör det hela ännu mer delikat. Jag stod och bara stortrivdes hela giget trots den kalla natten (bandet gick på 02.15) och tröttheten förmådde inte rycka tag i kroppen. Bara det måste vara ett väldigt gott betyg åt ett av Sveriges bästa band inom melodisk extremmetal.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2008
Långt ifrån bäst, men ändå fest
Arch Enemy (2011-06-18)
Arch Enemy (2008-06-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner