Joyzine.se


Intervju

Sandy Mouche

För ungefär ett år sedan släppte Sandy Mouche sitt debutalbum ”White Lucky Dragon” på eget bolag. Bemötandet av skivan var bra, kanske inte överväldigande, men ändå klart över förväntningarna. Skivan släpptes även i Japan och Sandy Mouche blev snart en heltidssysselsättning för bröderna Ola och Per Blomgren samt Martinique och Helena Josefsson. Det har varit mycket arbete med att marknadsföra det egna bandet. De har fått god hjälp av promotionbolaget Playground Music, men en hel del av arbetet har de stått för själva.

I väntan på att gruppens andra album ”and poems for the unborn” skall finnas i butikerna har bandet repat inför den första turnén som inleds i Stockholm den 10/1 och avslutas på Tivoli i Helsingborg den 17/2.
– Det har aldrig känts så här bra i replokalen, berättar Martinique som är både nervös och laddad inför skivsläppet och de kommande spelningarna.
Under 10 dagar har Sandy Mouche arbetat med den forne Brainpool-medlemmen Christian Lundqvist som producent. Helena och Martinique har, till skillnad från förra skivan, den här gången skrivit låtarna var för sig istället för att samarbeta.
– Jag står för de lite popigare låtarna och Helena för de lite lugnare och mer personliga, berättar Martinique för Joyzine. Den här gången är det nog mer tydligt att det är två låtskrivare på skivan. Singeln In The Sand är nog den souligaste vi har gjort och Spiderweb Suit är mer avspänd.

”and poems for the unborn” är inspelad live i studion, vilket har resulterat i en mycket levande och naturnära ljudbild. Där samsas harpa, körer, flöjter och synthar i ett kreativt och fantasifullt virrvarr av starka känslor.
– Christian Lundqvist vågar dra låtarna till sin spets. Om en låt drar åt ett lite dansvänligare håll förstärker han alla de dragen och löper hela linan ut. En del av låtarna har Christian arrangerat om helt och andra har fått behålla samma stil som de hade i replokalen i höstas.
Martinique berättar att man vill få kickar av musiken som man skriver och hoppas givetvis att ”and poems for the unborn” skall beröra publiken lika mycket som den berör dem själva.
- När Helena skulle få inspiration till att skriva nya låtar satte hon tillslut på vår egen skiva.

Helena, som för övrigt är delaktig i Per Gessles projekt ”Son of a Plumber” börjar inspelningar på en soloplatta i januari. Hon har dessutom tidigare körat med både The Ark och Andreas Johnson.
Efter miniturnén i januari hoppas Sandy Mouche på fler spelningar. Hur framtiden ser ut beror helt på hur bemötandet av deras nya album blir. Självklart hoppas de på att skivan ska generera fler spelningar så att de får tillfälle att fortsätta sprida sin atmosfäriska och svävande musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Daniel Arosenius 2006-01-10
Foto: Hanna Blomgren
Hemsida: www.sandymouche.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner