Joyzine.se


Recension - Skiva

Behind Enemy Lines
One nation under the iron fist of god, 2007
Skivbolag: Profane Existence
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-16
Hemsida: www.wearebehindenemylines.com

”One nation under the iron fist of god” levereras tillsammans med en 64 sidor tjock pocketbok som förutom texterna även innehåller bildmontage och politiska sarkasmer. För det mesta riktade mot en viss amerikansk president och på flera håll riktigt underhållande, men samtidigt skrämmande. Som exempel kompletteras en bild av herr Bush som slår ut med armarna av texten ”Tens of thousand of dead iraquis? Oh well, that’s life”. Ytterst underhållande än tills man tänker efter och inser att det nog ligger mer sanning bakom än ett genomsnittligt oskyldigt skämt.

Kanske skulle Behind Enemy Lines ha nöjt sig med att framföra sitt budskap och sin nattsvarta bild av världen som grafiska spelevinkar. Som punkband är Pittsburgh-ensemblen nämligen inte särskilt intressant. ”One nation under the iron fist of god” innehåller ultrapolitisk (texterna följer givetvis samma teman som bilderna i boken) punk som är stelopererad och trist. Det går fort och frustas frustrerat, men utan någon vidare finess.

Dave Trenga har ett sätt att pratsjunga och spotta fram orden som på sina håll påminner om ingen mindre än Slayer-mannen Tom Araya. Det är kul, i en kanske två låtar. Sen blir Trenga lika stereotyp och oengagerande som resten av den crustpunk gruppen framför.

Jag läser och begrundar gärna bokens innehåll, men tröttnar väldigt fort när Behind Enemy Lines börjar skräna. Vill de på allvar nå ut med sitt antiauktoritära budskap borde de nog ta sig en funderare och välja bort musiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Enemies Swe (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner