Joyzine.se


Recension - Skiva

Ane Brun
It All Starts With One, 2011
Skivbolag: Ballon Ranger Recordings
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-10-16
Hemsida: www.anebrun.com

Med hjälp av producenten Tobias Fröberg slutförde Ane Brun resan från den traditionella gitarrbaserade singer/songwriterformen som hon påbörjade redan under förra albumet. På ”It All Starts With One”, som är hennes fjärde album i ordningen, valde Fröberg att låta gitarren ta ett steg tillbaka för att i sin tur ge plats åt klaviatur och dessutom använda sig av dubbla trummisar, något som har intensifierat soundet och som även gör att Anes sköra röst svävar högre över en luftig och än mer känslofylld ljudbild.

Albumet bjuder på allt från lidelsefulla sånger till något så oväntant som Do You Remember som är en Paul Simon-doftande afropoplåt. På albumet finns även två samarbeten med lika karaktäristiska röster som Ane Brun själv besitter. Systerduon First Aid Kit låter sina röster vävas samma med Bruns i Do You Remember och i Worship ställs hennes röst i kontrast till José Gonzaléz.

De mest hängivna fansen kanske inte ser ”It All Starts With One” som något mästerverk i och med att Ane Brun har brutit sig loss ifrån sina rötter. Men jag tycker om den nya ljudbilden och tycker att essensen av hennes låtskrivarmagi kommer ut på ett betydligt mer tillfredsställande sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Årets bästa 2011 enligt Nina Torbacke
Ane Brun (2008-06-14)
Ane Brun (2006-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner