Joyzine.se


Recension - Skiva

Client
Heartland, 2007
Skivbolag: SubSpace Communications
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-10
Hemsida: www.client-online.net

Hultsfredsaktuella London-trion Client upptäcktes av Depeche Modes Andy Fletcher för några år sedan. Tänker man efter är det inte alls särskilt konstigt. Tjejerna har många drag i sin musik som går hand i hand med just Depeche. Samtidigt flörtar de med tidigare turnékamraterna i Erasure och uppehåller en rock n’roll-nerv som få elektroniska grupper är i närheten av. I och med släppet av ”Heartland” har Client dock valt att gå vidare från Fletchers Toast Hawaii-etikett och söka lyckan hos SubSpace.

Att kalla trions turnéschema de senaste åren för mastigt vore att ta i kraftigt i underkant. De har nött asfalt som få andra och någonstans måste de ha lärt sig någonting. ”Heartland” låter oerhört mogen och levnadsvan. Det är sval syntpop med tillräckligt stor maskinpark för att skapa ett djup, men som samtidigt sätter sina drömska melodier i centrum.

Client gör helt enkelt ett smart intryck. Låtarna på ”Heartland” är dansvänliga och anpassade för loungen på samma gång. Tjejerna lägger en tunn hinna av svärta i botten på allt de företar sig och arbetar sedan utifrån det. Pet Shop Boys-doftande Someone to hurt är ett ypperligt exempel. Man vet aldrig riktigt vart man har dessa uppklädda London-donnor. De pendlar effektfullt mellan att vara flirtiga och dominant obehagliga.

Jag lär med största sannolikhet vara på plats när Client beträder scenen i Hultsfred. Ett gäng med så många livespelningar och ett så här bra tredjealbum i bagaget borde inte kunna misslyckas. Lyssna på singelsläppen Drive och Lights go out, titelspåret eller rent av den Chumbawamba-fladdriga 6 in the morning och ni kommer att förstå varför så väl jag som Andy Fletcher nästan gör i byxorna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Client
Hultsfreds vassaste band 2007
Client (2007-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner