Joyzine.se


Krönika

Verklighetens Kevin Walker

Martin Prahl

Kevin Walker vann Idol. All heder åt honom. Men helt ärligt, det finns så många andra som är mer genuina och förtjänar uppmärksamheten mer än de sångare som stapplar sig fram genom den där TV-underhållningen. Därför vill jag presentera, verklighetens Kevin Walker – Martin Prahl.

En sådan här afton när fotbollsspelaren Kevin Walker gått och vunnit Idolfinalen är det omöjligt att inte dra parallellerna.

GIF Sundsvalls Kevin Walker har tagit Sverige med storm med sin sångröst (och nåväl, en röstkår bestående av en halv skvadron ivriga tonårsbrudar som mest tycker han är våldsamt tjusig också) allt medan den begåvade föredetta bollkickaren Martin Prahl än så länge för en ganska anonym tillvaro.

Kevin Walker har en känd far i tränaren Patrick Walker som tränat många prominenta fotbollsföreningar i riket. Martin Prahl har likaledes en känd far i tränaren Tom Prahl som också han tränat klubbar på allra högsta nivå i Sverige. Kevin Walker harvar fotboll i Superettan med GIF Sundsvall. Martin Prahl nådde heller aldrig några mer namnkunniga klubbar än Jönköping Södra och IFK Malmö. Båda sjunger smäktande. Likheterna är som ni märker många.

Men att jämföra en herre som tragglat opersonliga, sönderstylade covers under några månaders tid med en annan herre som spelat in två album med självfull americana, rock och popmusik blir bara löjligt. Som att jämföra Euroshopper med gourmérestaurang.

Medan svenska folket hyllar Idol-vinnaren Kevin Walker är Martin Prahl den fotbollsmusikant som borde få de flitigaste lovorden.

Han valde, likt Kevin Walker kommer bli tvingad att göra nu, att lägga fotbollskarriären åt sidan till förmån för musiken (jag väljer att glömma att han tvingas till ett vanligt dagkneg här). Jag passade på att fråga honom hur man som praktiserande musiker betraktas i fotbollens värld för några år sedan.

- Jag vet inte riktigt. När jag var yngre och talangfull så skyltade jag inte så mycket med min musik. Jag var inte lägereldstypen som tog med mig gitarren på träningsläger och showade. Jag tror att man betraktas lite på samma sätt som idrottsmän betraktas i musikvärlden. Man både ser upp till dem och vill distansera sig… När jag skulle sluta gymnasiet blev jag erbjuden 2000 kronor av lagkamraterna för att raka av mig håret, de tyckte väl att det stack ut lite för mycket…, berättade Martin då.

Kevin Walker vann Idol och kommer nu att kastas raka vägen in i studion för att spela in en menlös platta att saluföra i julhandeln.

Martin Prahl går lugnt och stilla in i studion och börjar spela in ett album, sitt tredje, under nästa år.

Till dess njuter ni med fördel av de två plattor han redan hunnit prångla ut. Ska ni ha den riktiga varan, ja då ska ni ha verklighetens Kevin Walker.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Mikael Mjörnberg 2013-12-07

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jacob, 2013-12-08 02:36:39 (213.103.193.71)

Kevin Walker har ett SM-guld och en Svenska Cupen-trofé i meritlistan. Värt att nämna när man ändå skriver att han "harvar fotboll i superettan".

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner