Joyzine.se


Recension - Live

Serj Tankian
Hultsfredsfestivalen
2008-06-12
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.serjtankian.com

Serj Tankian är inte typen som fjäskar. Han går sin egen väg och tänker inte böja sig efter vad folk förväntar sig eller vill att han ska göra. Följaktligen blir dem som kommit till Hawaii för att höra System of a down-material besvikna. Den enda covern Serj bränner av är en avslutande killervariant av Dead Kennedys-pärlan Holiday in Cambodja. I övrigt håller han sig till sitt eget solomaterial.

Nu är i och för sig skillnaden inte särskilt stor. Serj Tankian solo låter i princip som ett System of a down utan gnällspiken Daron Malakian på andramikrofon och med fler tralalala bland textraderna. När den karismatiske sångaren, dagen till ära iförd vit kavaj med matchande hatt, levererar bitar som Empty Walls, Saving Us och Sky is Over känns det bitvis som ett gig med ordinarie konstellation. Bortsett då från att delar av bandet ser ut som dansbandsmusiker snarare än övervintrade armeniska metalskallar.

Tyvärr är scenen för stor för att det ska bli någon riktig känsla i Serjs framförande. Hans maniska blickar, festliga kabarédanser och artiga bugande hade kunnat leda till en helt fantastisk stämning i, säg Atlantistältet, men framför största scenen Hawaii når intimiteten inte riktigt fram. Speciellt inte när sångaren ger sig iväg på märkliga proggäventyr och får den unga publiken som trodde att de skulle få fylleskråla till Chop Suey att stå gapande.

I grund och botten är det en bra show Serj Tankian sätter upp och jag beundrar envisheten att utelämna det förväntade, att bara köra på med sitt eget och inte kompromissa med något. Synd bara att han inte får den draghjälp han förtjänar av publiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalsommaren 2008 kommer att bli ett helvete
Serj Tankian (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner