Joyzine.se


Recension - Live

First Aid Kit
Popaganda
2008-08-29
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-09-02
Hemsida: myspace.com/thisisfirstaidkit

Tankar inför konserten: ”Det kanske bara är jag som inte har fattat grejen med First Aid Kit. Visst är de två systrarna Söderberg ödmjuka och tonsäkra, men enligt mig så har det mesta av hajpen kring dem byggts upp på grund av deras låga ålder. Några starka låtar har de då definitivt inte.”

Tankar under och efter konserten: ”Det här är tredje gången jag ser First Aid Kit, men första gången jag anstränger mig för att titta, lyssna och insupa så mycket som möjligt av den kringliggande atmosfären. Om det är mina ansträngningar eller att systrarna är bättre nu än tidigare låter jag vara osagt, men något händer i alla fall. Jag tror att jag förstår grejen nu. Kanhända förstår jag inte fullt ut, det kommer jag aldrig göra, men någonstans mitt i setet träffar en ton mig på ett sätt som jag inte har upplevt på länge. Förståelse av låtarna? Check!

Förståelse av liveframträdande då? Nja, det är si och så med det. För att det ska bli roligt/intressant/underhållande att se ett sådant här band på en scen krävs antingen total hängivenhet åt musiken eller en sjuhelsikes show. Tyvärr bjuder inte First Aid Kit på någotdera. För det senare hade det behövts ett fullskaligt band med, säg, dragspel, saxofon, trombon, stråkar och kanske en cajón.

Ibland blir det alltför tråkigt och intetsägande och mina tankar vandrar iväg, bland annat till Fleet Foxes enorma konsert på Way Out West. Tänk om det här hade varit lika bra... Liksom Fleet Foxes vill nog First Aid Kit kunna beröra hjärtat enkom med sina röster, men de är inte där än. Med betoning på än.

Därför borde jag väl inte vara så förvånad när duon gör en cover på Fleet Foxes Tiger Mountain Peasant Song. Men förvånad, det blir jag. Att deras version sedan är ohyggligt bra, det är bara en bonus.”

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Erik Högkvist
Popaganda 2008
First Aid Kit (2010-08-27)
First Aid Kit (2009-07-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner