Joyzine.se


Recension - Skiva

Blända
Lämna mig ifred (7”), 2008
Skivbolag: Fashionpolice Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-27
Hemsida: myspace.com/blandaband

Östkustpop kallas det visst. Skulle öst då innebära oengagerat, platt och utan egentlig nerv? Det är ingen bild som jag alls känner igen mig i. B-sidan Aningar om dig är vad man än väljer att kalla det sådan där tråkpop som gärna vill verka smart men bara är trist. Östkust eller inte, ni klarar er gott utan den.

Tur då att a-sidans Lämna mig ifred är en något piggare bekantskap. Men särskilt mycket östkust? Nej! Blända lirar klassisk svensk sprallpop enligt de principer som är väl bekanta i vårt rike. Bandledaren Magnus Josefsson får sånghjälp av ingen mindre än Ulf Sturesson och refrängen är en sådan där drivig liten sak som lätt sätter sig på hjärnan och gullar med radioproducenter.

Men särskilt häpnadsväckande är det inte. Blända känns mest som ett band I mängden på en aldrig sinande svensk popscen. Det är inte tråkigt att lyssna på Lämna mig ifred, den smälter så att säga in fint om den hörs på radio, men det är knappast någon låt man går och längtar efter. Ganska mediokert. Något jag inte heller tycker är synonymt med östkusten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Skivan som förbryllade precis alla
Blända (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Fashionpolice, 2008-12-29 12:08:30 (83.188.232.195)

Östkustpop syftar till var medlemmarna i orkestern bor. mvh /FP

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner