Joyzine.se


Recension - Demo

Susanna Risberg Pop Band
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-01
Hemsida: myspace.com/susannarisbergpop

Jag antar att det ska finnas en poäng med att materialet på den här demon är ganska stolpigt spelat. Att det ska tillföra någon form av autenticitet och göra att bara de med smak för det svåra fattar. Eller så är Susanna Risberg (som lirar allt utom trummor i Susanna Risberg Pop Band) helt enkelt ingen större musikant. Musiken på den här självbetitlade demon är kantig, stötig och saknar det flyt som god popmusik uppvisar. Anledningen är bristfällig instrumenthantering.

Att Susannas sångröst och sätt att frasera låter som en ohelig tresamhet mellan Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide), Karin Dreijer (The Knife, Fever Ray) och David från David and the Citizens tror jag däremot inte är något medvetet, utan något som bara kommer av sig självt. Det är gruppens styrka. Inte för att sången på något sätt är mästerlig, men den har en nerv som övrigt material saknar. Känsla ska aldrig underskattas i popmusik.

Rent musikaliskt kan man dessutom dra en och annan parallell till den musik som nämnda Norlin gjort till sin. Måhända lite mer funkig och än mer svårmodig, men beröringspunkterna finns onekligen där. Några listklättrarplaceringar ska ni dock inte förvänta er från den här orkestern. Att döma av det som presenteras på den här demon är den lite för amatörmässig för det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Per, 2009-07-01 18:31:38 (83.248.34.77)

Rent skitsnack. Du vet inte vad du pratar om. Amatörmässigt... Detta är faktiskt pinsamt. Otroligt trångsynt recension. Och väldigt subjektiv då det är uppenbart att den bara bygger på ditt eget tycke och smak. Vilket inte behöver vara fel, men man ska vara försiktig med att utrycka sina egna åsikter som om de vore fakta. Du skriver om bristfällig intrumenthantering och du är så långt ute och cyklar att jag nästan skäms för din skull. Per Brehmer myspace.com/perbrehmer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner