Joyzine.se


Recension - Skiva

The Wonder Years
Suburbia I've Given You All And Now I'm Nothing, 2011
Skivbolag: Hopeless Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-11
Hemsida: thewonderyearsband.com

På bandbilden som pryder konvolutets baksida ser The Wonder Years ut som om de snarare skulle vilja vara Band Of Horses eller kanske Fleet Foxes. Eventuellt är det därför ”Suburbia I've Given You All And Now I'm Nothing” låter så ohyggligt pliktskyldig.

Poppunk måste sprudla av energi. Den måste låta som om musiken betyder allt och att bandet som framför tonerna inte skulle vilja göra något annat än just spela glättig musik i högt tempo. Men The Wonder Years från Philadelphia låter bara trötta. Som om de hellre hade suttit och käkat burgare på en Phillies-match än spelat in ett konceptalbum löst baserat på Allen Ginsbergs dikt America från mitten av 50-talet.

Materialet på skivan är strömlinjeformat och geistlöst. Det är möjligt att det arbetats hårt på texterna, men i min värld spelar det ingen roll när musiken inte tilltalar. En engagerad historia måste förstås ha engagerande toner för att nå fram till hjärtat. Eller vart nu siktet är ställt. The Wonder Years lyckas inte med någotdera. Det låter bra, men tråkigt. Punkt.

Däremot är snubben utspökad i fågelkostym som syns på omslaget och dyker upp på olika ångestladdade bilder i konvolutet ganska festlig. Han säger på något sätt mer än vad orkestern själva lyckas göra genom tretton låtar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner