Joyzine.se


Recension - Live

Slagsmålsklubben
Hultsfredsfestivalen
2009-07-11
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-12
Hemsida: www.smk.just.nuDet är nog över gränsen för många och pratglade Björn Nilsson konstaterar själv flera gånger att vi pressrepresentanter kommer att kalla showen, larvig, barnslig, dum och skriva ner den. Men när Slagsmålsklubben slår på stort och tar med sig Den Svenska Björnstammen upp på Hultsfreds näst största sten för att ladda av festivalens tokigaste show får nivån vara precis hur låg den vill. Det är ändå fantastiskt festligt att ta del av.

Kollektivet Den Svenska Björnstammen gör livefilm med dockan Björn, skjuter av konfettirör och dansar mer eller mindre synkroniserat fram över scenen medan Slagsmålsklubben skruvar fram det bästa ur sin repertoar. Det är så många jeppar där uppe att det är svårt att hålla räkningen på dem och ingen av dem bjuder på så mycket som en död sekund. När de dessutom skickar upp skaldjur i rymden med hjälp av heliumbalonger är det lätt att tro att showen nått sin kulmen, men så är det förstås inte.

Alla ungdomar som dansat euforiskt framför stora stereoanläggningar på campingen i en vecka får sitt lystmäte stillat när den stora favoritmelodin Övningsköra dundrar fram och showen exploderar sedan i Sponsored by destiny där några medlemmar ur bjrönstammen spritt språngande nakna dansar fram över scenen. Många ur publiken sätter nattlangosen i halsen och jag tycker att det är fantastiskt festligt (hade de bara visat samma färdigheter för Norrköpings lokalpolitiker hade de kanske kunnat hindra dem från att banka igen Kulturhuset?). Den här kvällen är lika mycket ett ironiskt performance som en konsert och något att minnas.

Sedan må det vara hänt att Slagsmålsklubben själva inte har någon av sina bättre kvällar rent spelmässigt och att nämnde pratkvarn vill hålla i mikrofonen en aning för länge ibland (även om mellansnacket som vanligt är av väldigt kul karaktär). Det spelar ingen roll. När Slagsmålsklubben sätter punkt för Hultsfredsfestivalen 2009 gör de det på ett sätt som är så väl oväntat som helfestligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2006
Hultsfredsfestivalen 2011
Slagsmålsklubben (2006-07-14)
Slagsmålsklubben (2012-05-05)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner