Joyzine.se


Recension - Live

Handsome Furs
Emmabodafestivalen
2009-07-30
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-02
Hemsida: myspace.com/handsomefurs

Som ett Ramones på speed, eller ett Sonic Youth som funnit en stor fascination för allt som är elektroniskt. Så lyder min definition av Handsome Furs, så som bandet låter här på Emmaboda. Kalla musiken så att säga precis vad du vill.

Med en elgitarr och någon form av mixerbord eller annan ljudmaskin, tar de två medlemmarna sig an scenen. Att de enbart är två vore nog svårt att förstå för den som bara lyssnar, för väldigt mycket ljud blir det. Givetvis är en del av musiken förinspelad, för allt annat vore omänskligt. Handsome Furs stavas även energi, för det är ett minst sagt intensivt och spattigt band som befinner sig på scen. En energi som verkligen smittar av sig, om än inte på majoriteten av publiken så åtminstone på många i den. Precis som med Name The Pet tidigare på dagen hade musiken och framträdandet fungerat så mycket bättre på klubb. Eller i alla fall om det hade varit mörkt och inte solgass. En annan likhet med just Name The Pets spelning beror bara på mig. Jag har inte lyssnat tillräckligt mycket på Handsome Furs, varpå de elektroniska låtarna blir rätt lika. Inte att de smälter samman, men de blir svåra att urskilja gentemot varandra.

Tyvärr är det för enkelspårigt, även om jag verkligen känner energin från bandet. Tyvärr är det för likriktat, även om jag känner idérikedomen och fantasin. Det är tyvärr och enkelt sagt för jämnbra för att något ska överraska, och det blir i det här fallet en viss begränsning att bara vara två på scen. Men med det sagt kommer en brasklapp. Där jag kände en mättnadskänsla under Name The Pet, infinner den sig aldrig här. Jag gillar det jag hör och den jämna nivån. Även om den är lite för jämn för att något ska kunna överraska, och kommande är viktigt, så är den nivån hög.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007
Emmabodafestivalen 2009
Handsome Furs (2007-10-24)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner