Joyzine.se


Recension - Skiva

Vetus Obscurum
Blood Revelations, 2009
Skivbolag: Debemur-Morti
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2010-02-20
Hemsida: myspace.com/vetusobscurum

Primitiv rå skandinavisk old-Schoolblack-metal är bland det enklaste man kan försöka sig på, men att göra det bra är å andra sidan bland det svåraste att lyckas med. Gränsen mellan att lyckas och att misslyckas är hårfin och handlar ofta om vilken infallsvinkel man har som band och vad lyssnaren över huvudtaget kallar black metal, och däribland texternas ämnen. Där lägger jag ingen värdering utan låter de som tror sig veta vad genren handlar om få avgöra det.

Vad jag däremot lägger mitt betyg på är musiken, musiken och musiken. Precis som jag skrev i inledningen av recensionen så är det den klassiska modellen av nämnda musikstil precis som det lät när det begav sig här i norr, och det på gott och ont. Sådana band går det tretton på dussinet och det är inte så mycket som skiljer Vetus Obscurum från resten heller då ljudet är skitigt, musiken arg och allt andas fanskap alla fyra låtar rakt igenom. Precis som det ska vara.

Bandets musikaliska motor verkar vara Numinas, som spelar alla instrument själv, men som lämnat över sången till kollegorna Nihilist och Death, och alla gör sitt jobb klanderfritt förutom att Numinas slarvar lite bakom trummorna här och var, men det är inget som stör direkt. Däremot är det faktiskt sången som höjer betyget något. Inte för att det är speciellt originellt på något vis men det känns som att de menar vad de nu sjunger om och det är allt som räknas och musiken är ganska ”vanlig” med ett fåtal intressanta partier, men utan att någonsin göra något oväntat, och det är samma där. Det är så det ska vara, varken mer eller mindre.

Betyget på den här mini-cd´n blir en ganska svag fyra men jag antar att med rätt inställning så kan man kanske ge den en fullpoängare, medan någon annan kanske skulle sågat den här totalt. Jag skiter i vilket då det här är helt okej enligt mig. Men inte speciellt mycket mer heller tyvärr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner