Joyzine.se


Recension - Live

The Chariot
Bring The Noise, Örebro
2010-05-01
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2010-05-05
Hemsida: myspace.com/thechariot

I gränslandet mellan Converge och The Dillinger Escape Plan hittar vi The Chariot och de spelar något så spännande som ”mathcore” (ja det finns tydligen ett namn att känneteckna den här musiken också!) och jag kan redan applådera det faktum att vi får se något annat än bortskämda brats med trendiga frisyrer och för dyra kläder på scenen. Jänkarna har knappast kommit till Sverige för att glömmas bort bland alla andra emocore-band som spelat på Kulturhuset ikväll.

The Chariot live ger ordet ”dynamik” en helt ny innebörd. Akten är av ett sällan skådat slag där säkerheten får ta två steg tillbaka till förmån för den explosiva urladdning som urartar sig på scenen. Jag kommer på mig själv med att stå med vidöppen mun med ett smått autistiskt drag när sångaren Josh Scogin tar upp en strålkastare och helt respektlöst svingar den runt omkring sig så att den slår i backen och gnistrorna yr. Stränginstrumenten kastas flera meter upp i luften och cymbalstativ flyger hej vilt.

Långa partier med rundgångar får agera mellansnack samtidigt som märkliga samplingar ljuder ut i lokalen. Sen exploderar det igen och samtliga medlemmar fäktar vilt omkring sig men lyckas förvånansvärt nog ändå vara tajta. Som slutnummer plockar trummisen David Kennedy isär sitt trumset och placerar det mitt i den exalterade publiken och börjar åter igen hamra loss. Detta är kaos. Men det är kontrollerat kaos, och Nisse diggar!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner