Joyzine.se


Recension - Skiva

Steget
Förändrar allting, 2010
Skivbolag: Red Top Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-12
Hemsida: myspace.com/steget

Det hymlas inte när duon Steget tar steget (höhö) in i rampljuset med sitt debutalbum. Det textmässiga anslaget är rätt upp och ner ärligt och firma Sjöström/Dahl väjer inte för att jobba med de raka formuleringarna. Här lindas inget in i trötta metaforer eller fega omskrivningar. Duon går rakt på sak och tar itu med ämnena så som orden väljer att falla.

Sådana intentioner är förstås värda att applådera, men tyvärr klarar inte duon att backa upp det med tillräckligt intressant musikaliskt hantverk. Med Nils Dahl bakom pianot och Matilda Sjöström vid mikrofonen blir det lite för tunt för min smak. Nog för att det är bräcklig pop de är ute efter, men det är alldeles för många låtar där det känns som att det är någonting som saknas. Detta trots att det kryddas med lite stråkar och en hel del körsång på sina ställen.

Att en sådan anmärkning blir tydlig beror förstås delvis på att låtmaterialet är lite för anonymt (i ABBA-pastischen Denna gången slår det rent av över i vedervärdigt). Steget gör sin pop ärlig, men lyckas ändå inte fånga in mig. Det saknas lite melodier och Sjöströms sång är lite för gäll och påträngande för att jag ska kunna jubla.

Satt jag i en flipp eller flopp-jury skulle jag flippa det här för jag är ganska övertygad om att det kommer bli ingosat hos folk till sommaren. Men det innebär ju inte att det är särskilt bra för den sakens skull.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Crazy Lixx
Årets bästa skivor 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner