Joyzine.se


Recension - Live

Peter Bjorn and John
Putte i Parken, Karlskoga
2011-07-07
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-07-10
Hemsida: www.peterbjornandjohn.com

Peter Bjorn And John

Den svenska trion Peter Bjorn and John har bokat in två Sverigespelningar i sommar, varav den ena är förlagd i Karlskoga på Putte i Parken (och den andra på Hultsfredsfestivalen). Kort sagt skulle man kunna säga att Peter Morén, Björn Yttling och John Eriksson tar vid i samma goda festivalanda som brittiska The Wombats gjort, under sin briljanta spelning på festivalens näst största scen.

Precis som sina brittiska kollegor är Peter Bjorn and John ett oerhört skickligt liveband. De bjuder på en härlig show, med hopp, ”höga knän-jogg” och enorm spelglädje. Bandets frontman Peter Morén lyfter bandet till, för mig, oanade höjder. På skiva har jag aldrig riktigt fallit för dem, men nu står jag och njuter på ett sätt som jag inte trodde att jag skulle göra. ”Det här är ju faktiskt rätt så bra”, tänker jag.

Under visselhiten Young Folks gör Peter Morén en bejublad insats, när han försvinner ner i publikmassan och gör ett försök att framföra låten därifrån. Till slut konstaterar han dock att ”nej, det här går inte”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2011
Peter Bjorn and John (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner