Joyzine.se


Recension - Skiva

Malou Berg
Alignment, 2010
Skivbolag: ProSongs AB
Av: Linda Nihlén
Publicerad: 2010-12-06
Hemsida: www.malou.se

Malou Bergs skiva ”Alignment” är magisk. Så står det i alla fall i pressmeddelandet och på skivfodralet, flera gånger. Med tonvikten på sång och tibetanska kristallskålar improviserar Malou Berg tillsammans med sina musiker i elva meditativa och spännande sånger. Språket som används är Malous egen ”plejadiska” och tonerna rör sig i ”den uråldriga” solfeggioskalan som påstås ha helande krafter.

Musiken är i sanning mjuk, följsam och behaglig att lyssna på, jag tycker om skivan. Däremot tycker jag inte om sättet den presenteras på. Jag lyssnar mycket på den här typen av musik, använder mig av den i yoga och meditation och det finns ingenting som för mig så långt bort från ett potentiellt köp som köpslogans som innehåller MAGISK och HELANDE.

Varför? Jo, därför att det inte är nödvändigt att föra fram. Enligt min åsikt är all musik som är gjord med själ och hjärta magisk, musik som flödar ut ur människan mot världen (improviserad musik) helande, själva musicerandet är i sig både magiskt och helande för man använder sig av den kropp, det tempel, som man har fått låna för att föra glädjen vidare. Solfeggioskalan är säkerligen uråldrig och innehåller ”mirakel-frekvenser” men lyssnar man noga så hör man att det låter väldigt likt en lite förändrad pentaskala och det är det säkert.

Min poäng är att skivan är vacker och skön att lyssna på men förpackningen och förväntningarna som den kommer inslagen i behövs inte. Lyssna på skivan förutsättningslöst och öppensinnat, på så sätt når du kärnan i musiken utan att fastna i allt runtomkring.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Linda Nihlén, 2011-01-15 23:30:53 (83.254.135.164)

Hej Malou, Ursäkta att jag svarar på din kommentar så sent - jag har inte riktigt förstått kommentarsystemet på sidan än. Som jag skrev i min recension så tyckte jag väldigt mycket om din skiva, därav det höga betyget. Vad jag däremot tyckte var onödigt, inte fel, var alla förväntningar som kom med presentationen av den. Jag menade inte att solfeggioskalan eller dina/era intentioner med skivan inte var bra utan att man hör det när man lyssnar på skivan ändå, utan att det behöver föras fram. Som jag skrev i det sista stycket av min recension helt enkelt. Ha det fint och lycka till med kommande musikprojekt.

Malou Berg, 2010-12-08 16:05:35 (81.235.139.226)

Hej Linda, Javisst är det så att vi reagerar olika på ord. Jag tycker att ordet magisk är fantastiskt. Eftersom du är intresserad av Yoga och meditation, ta dig tid att kolla upp och läsa om den uråldriga solfeggioskalan. att frekvenser påverkar oss, ner i minsta lilla cents förändring, det vet vi idag, men jag blev ordentligt omskakad när jag fick höra talas om skalan och insåg vidden av det. Jag var så van vid att att tonerna låter så, precis som pianostämningen vant oss vid.. jag hade aldrig reflekterat över att det ens kunde vara annorlunda. Det var en ögonöppnare kan man säga. Vi skulle kunna vara betydligt noggrannare med vilka frekvenser vi använder oss av när vi gör musik. Eftersom min intention var att skapa helande sånger, ville jag berätta om det. Det är ingen köpslogan, utan en bas för hela inspelningen. Din recension låter märkligt negativ, men ger ändå betyget 4/5. må underbart Malou

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner