Joyzine.se


Recension - Skiva

Acid House Kings
Music Sounds Better With You, 2011
Skivbolag: Labrador
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-29
Hemsida: myspace.com/acidhousekings

Kan musik vara provocerande lättillgänglig? Jag vet inte riktigt, det låter lite som en paradox, men samtidigt har jag känslan av att det är precis så vissa skulle kunna uppleva ”Music Sounds Better With You”.

Acid House Kings verkligen smeker sina lyssnare med sitt skira pophantverk. Det är försiktiga rytmer, smygande melodier, handklapp och kastanjetter och mjuka sångröster. Det är trevande popmusik som ändå känns helt självklar. Melodier som smyger sig in under skinnet utan att man har något som helst att säga till om. Lättillgängligt utan att på något sätt vara glättigt, bara vänt och snällt och väldigt välkomnande. Att många snabbt drar paralleller till Belle & Sebastian är kanske inte så konstigt.

Jag associerar genast till sommaren. På något vis skulle jag mycket väl kunna tänka mig en musikvideo där Acid House Kings med gitarrer i högsta hugg sitter i grilloset på någon sandstrand samtidigt som solen sänker sig ute över havet. Det är känslan av sommarpop som förmedlas och den är odelat positiv.

Det är mycket möjligt att ”Music Sounds Better With You” är för söt och välkammad för lyssnarens eget bästa, men just nu är jag så förförd av dess skönhet att jag inte värjer mig. Musiken är säkert provocerande lättillgänglig, men ack så tjusig den är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner