Joyzine.se


Recension - Live

Graveyard
Umeå Open, Umeå
2011-03-31
Av: Johan Norström
Publicerad: 2011-04-01
Hemsida: myspace.com/graveyardsongs

Graveyard

Jag ska aldrig mer recensera Graveyard. Av två anledningar.

Dels börjar jag inse att jag är på tok för förtjust i göteborgarna för att ge någon slags rättvisande bedömning. Senaste given ”Hisingen Blues” har snurrat oavbrutet hemmavid sen den släpptes. Oavbrutet. Och den blir bara bättre och bättre.

Dels har jag så otroligt svårt att sätta ord på Graveyard. Redan i min första recension av bandet framgår det med all önskvärd tydlighet. Egentligen skulle jag vilja Ctrl+C, Ctrl+V:a hela recensionen och byta ut ”Trästockfestivalen” med ”Umeå Open”. Precis som senast svänger det helt otroligt mycket – Graveyard rockar sockarna av sina åhörare! Och precis som senast är varje avvägning och värdering spot on.

Jag hade vissa farhågor om att Graveyard kanske inte skulle göra sig så bra i en liten lokal som Spanska Salen i Scharinska villan, ack vad jag bedrog mig! Likt en kameleont anpassas bandet till sin omgivning. Intensiteten som introducerades på ”Hisingen Blues” lägger sig som en dimma i lokalen och man kan inte stå stilla. Det Graveyard som ibland kan låta trötta och bakfulla (bara positivt) är någon helt annanstans ikväll. Det Graveyard som ställer sig på Scharinskas scen (som extraknäcker som Umeå Open-scen denna torsdag) är så intensiva att det nästan blir för mycket, men då återkommer jag till tidigare nämnda avvägningar – det blir aldrig för mycket. Just när bandet tagit sig lite för långt in i min personliga sfär drar de sig tillbaka och lockar mig efter dem. Som en katts lek med råttan.

Johan Norströms recension av Graveyard från Trästockfestivalen ifjol hittar ni här: http://www.joyzine.se/?p=2693

Foto: Johan Norström

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Metaltown i bilder
Graveyard (2012-01-01)
Graveyard (2008-07-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner