Joyzine.se


Recension - Skiva

In Slaughter Natives
Resurrection, 2004
Skivbolag: Cold Meat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-02-15
Hemsida: www.inslaughternatives.com

Det är lika bra att jag förtar all spänning direkt. ”Resurrection” är det bästa släppet på Cold Meat någonsin, alla kategorier. Det är inget snack!

Jouni Havukainen som döljer sig bakom namnet In Slaughter Natives tycks ha en fantastisk känsla för vad som är känslofyllt och storslaget. Hela ”Resurrection” är ett bombastiskt, storvulet och samtidigt skrämmande ljudkollage. Allting utan att det låter det minsta pretentiöst eller fånigt. Det är briljant. Både vad gäller ljud- och melodikänsla.

”Resurrection” är inte en noise-platta i klassisk bemärkelse. Är man ute efter rent oljud får man leta någon annanstans. Den här plattan är snarare rent filmisk. Som ett oerhört känslosamt soundtrack. Här behövs inga bilder, ljudet talar alldeles för sig självt. Manar fram bilder och stämningar på ett mäktigt sätt.

Stundtals låter det lite The Rock, andra stunder Eyes Wide Shut. Men större delen av tiden handlar det om blodig krigsfilm eller ren skräck. Ren ondska. Produktionen är dessutom lysande. Är du något annat än en radio Rix-slav vill du inte missa den här plattan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner