Joyzine.se


Recension - Live

Judas Priest
Sweden Rock Festival
2011-06-09
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-06-10
Hemsida: www.judaspriest.com

Judas Priest

På presskonferensen blev det klarlagt angående bandets avskeds-turné; de ska INTE lägga ner, utan bara sluta göra världsturnéer på grund av kostnader och påfrestningar. Faktum är att det redan nu planeras en ny skiva med Judas Priest. Detta skapade såklart stort jubel i presstältet bland oss murvlar och allehanda fans med backstage-pass.

Två och en halvtimme efter presskonferensen när läderlegendarerna äntrar scen med Rapid Fire, så känns det dock som att detta lika gärna kunnat vara en ”riktigt” avskedsturné. Det är ingen riktig energi i bandet och speciellt inte Rob Halford, som mest lojt vankar omkring på scen i läderrock eller jeansväst. I Prophecy från halvdana ”Nostradamus”-skivan, så ser han mer ut som en munk med glitterrock än en metalgud.

Löftet om minst en låt från varje skiva hålls nästan, då man såklart hoppar över de två från Tim ”Ripper” Owens-tiden. Judas Rising från comeback-skivan ”Angel of retribution” är härligt ondskefull metalmacka, men tempot tar tvärstopp när de långsammare styckena Beyond the realms of death och Under blood-red skies kommer tätt inpå varandra.

Robs röst matchar numera inte heller de högsta tonerna, vilket märks tydligt i Painkiller som är farligt nära sångslakt och där han nästan kryper ihop i fosterställning för att ta i.

Konserten avrundas med Hell bent for leather och You’ve got another thing comin’, så det är inga stora överraskningar konserten bjuder på. Det är bara att konstatera att pensionen kommer även för metalgudar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hardcore Superstar
The (International) Noise Conspiracy

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Sebastian Norling Rauhala, Joyzine.se, 2011-06-12 21:29:06 (81.227.229.245)

Jonny: Burn in hell och Bloodstained från Jugulator hade jag gett ett högre betyg för och jag tror faktiskt One on One från i övrigt avskyvärda Demolition hade funkat perfekt live. För övrigt tackar och bockar jag för att ni läsare kommenterar texterna på Joyzine. Mer sånt!

Jonny, 2011-06-11 12:45:47 (83.255.8.85)

Blood rd skies var ju stora höjdpunkten! Det är ju knappast en långsam låt bara för att introt är lugnt (men magiskt). Nightcrawler fick man äntligen ´höra framföras live! Bästa Judas priest-konsert jag sett! Jag hade gärna hört Robban tolka exempelvis "Cathedral sipres" och "Feed on me" från Ripper-eran...

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner