Joyzine.se


Recension - Demo

Deserted Avenues
Hope
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-26
Hemsida: myspace.com/desertedavenues

Jönköpings Deserted Avenues har en god idé. De vill bygga stora ljudlandskap och skräna på ett tilldragande snarare än frånstötande sätt. Det ska vara stort och mullrande, men inte utan intrikata detaljer. Shoegaze möter postrock på ett inte alls dumt sätt på ”Hope”.

Tyvärr krävs det skapligt mycket perfektion och fingertoppskänsla för att få en sådan tanke att bli mäktig i praktiken och min känsla när jag låter den här inspelningen spinna varv på varv är att Deserted Avenues inte riktigt är där ännu. Det låter helt enkelt lite för billigt, lite för trevande för att jag ska imponeras.

Tanken är god och ambitionerna bör applåderas. Men för att ro i land båten måste det in mycket, mycket mer pondus i så väl framförande som komposition. Nyanserna med snygga harmonier och skränande crescendon är något att bygga vidare på och jag uppskattar det som smålänningarna försöker göra. Men jag väljer att betrakta ”Hope” som små trevande steg på vägen mot vad som kan komma att bli bra, snarare än en färdig produkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner