Joyzine.se


Recension - Skiva

Phased
Medications, 2006
Skivbolag: Elektrohasch
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-27
Hemsida: www.phased.ch

När jag informerat mig själv om att stoner/doomgänget Phased består av folk från Sverige, Schweiz och Finland är jag övertygad om att snubben framför micken – Chris Sigdell – är den som är av schweizisk härkomst. Det engelska uttalet låter väldigt mycket öststat, men samtidigt lite germanskt, med en ryckig accent. Snubben sjunger högtravande sakralt och så lustigt att det blir otroligt coolt. Men tji fick jag. Det är det svenska inslaget i gruppen som bjuder på denna felartikulerade om än stentuffa sånginsats.

Musikaliskt tar Phased det monotona inom stonerrocken till sin gräns. De sitter på en skattkista av feta, svängiga riff och tvekar inte att segla på dem och dra ut dem i evighetslånga passager. Samtidigt omväxlar de genom att flera gånger falla ner i slött slingrande doompartier. Vissa passager av ”Medications” är så pårökta att det nästan blir jobbigt.

Men det är bara några doomflörtar för mycket som får mig att rynka på näsan. Annars är den monotona riffkaskaden alldeles lysande. Speciellt i kombination med den sköna sångprestationen. Allt medan gitarren matar svängig garagetakt tillåts basisten gå på upptäcktsfärd längs sina fyra strängar. Visserligen i bakgrunden, men letar man detaljer och nyanser i de tillsynes enkelspåriga kompositionerna finns en hel del att hämta.

I Frozen Buds tar trion sitt arv på allvar och låter som ett något tightare Ramones, vilket är ett genialt avbrott i det annars ganska stela formatet. Även rifforgien Back in time bör antecknas på pluskontot. Kombinationen av riff, dumsång och knarkiga texter gör att Phased sticker ut. De är en udda grupp för att röra sig inom stonerscenen och det är förmodligen därför de framstår som så förlösande. ”Medications” är stonerrock när den är som tuffast. Förvisso monotont och inte för den oinvigde, men den är värd all tid att växa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner