Joyzine.se


Recension - Skiva

Protestera
Gränslösa land, 2006
Skivbolag: Halvfabrikat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-08
Hemsida: www.myspace.com/protestera

Det kan låta paradoxalt för att komma från ett ilsket kängpunkgäng som Protestera . Men vissa partier i drivna Historien om en försvunnen svensk journalist påminner kraftigt om hädangångna LOK. De rytmiska partierna med pratsång för definitivt tankarna till partyglatt radiomangel snarare än revolutionär protestmusik.

Men det är fel. Låten är en attack mot regeringen, ett fradgasprutande inlägg i debatten om hur Eritreas fängslande av den svenska journalisten Dawit Isaak behandlats. Det är argt, det är pekpinnar och det är vid sidan av de lättillgängliga bitarna skränig punk. Utan konkurrens sjuans bästa låt.

Sen är det nämligen tillbaka till gamla normer som gäller. Det är käng med metalliska kanter, en och annan rockflört och smutsiga melodislingor. Protestera presenterar ingenting nytt och faller in i en trist likformighet som är symptomatisk för hela scenen.

Greppet med delad sång mellan man och kvinna är fortfarande fräscht (förvänta er inga skönheten och odjuret kontraster bara). Men Hanna artikulerar för dåligt och blir ganska snabbt riktigt irriterande. Protestera vill men hittar inte hela vägen fram. I alla fall inte om de har för avsikt att någon utanför den innersta kretsen av redan frälsta ska bry sig om deras budskap.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfred 2006 - Summa summarum
All Time Low
Protestera (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner