Joyzine.se


Recension - Skiva

Emerald Park
Open, 2006
Skivbolag: Smaragd Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-01-16
Hemsida: www.emeraldmusic.net

Helt plötsligt verkar det som om det har blivit ett bra flyt på god och intressant musik, jag hittar det mest märkliga, men underbara, i vitt skilda genrer och från världens alla hörn. Emerald Park hittade jag dock på hemmaplan, inom facket popmusik. Eller de hittade mig snarare. Tur var väl det, för ”Open” är en ep av rang.

Även om jag inte blir riktigt klok på vem sångaren Tobias Borelius påminner mig om. Inte utseendemässigt, sångmässigt givetvis. Fast mycket längre än så hinner jag inte fundera innan groovet i öppningsspåret Open har mig helt fast. Basen är en killer. Låten är en killer. Produktionen klanderfri. Ändå känns allt så bekant.

Låtmässigt gör Emerald Park helt rätt. Starkaste låten först på epn, resterande låtar är starka i sig men också på sitt eget sätt. Den akustiska Lights On Sunday följer upp efter den mer riviga inledningen. Spår tre erbjuder en tyngre, men vackrare ljudbild, spår fyra är balladen. Ordningen är självklar och stilren. Som en blixt från klar himmel kommer jag på vem det är Borelius påminner om. Inte bara en, utan två. I Lighs On Sunday har Borelius förvandlats till Evan Dando från The Lemonheads, i Obscured by Lies Damon Albarn från Blur.

Det är just där, i sången, som jag hittar något att anmärka på. Det känns som om Tobias Borelius håller tillbaka, som om han inte är fullt tillfreds med att vara den som står vid mikrofonen. Att hitta sin identitet som musiker tar tid, alla är vi väl efterapare av våra idoler någon gång under processen mot den egna uttrycksformen. I Open lyckas Emerald Park producera bort denna osäkerhet, främst för att låten i sig är så pass skramlig och luftig.

I de mer avskalade låtarna lyckas inte produktionen dölja denna företeelse fullt ut, även om det fortfarande inte tar bort det faktum att alstren är bra. Riktigt bra. Lyckas bara Borelius pressa fram lite mer ur sin sångprestation kan jag garantera att Emerald Park kommer att göra sig ett namn inom en snar framtid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emerald Park - "For Tomorrow"
Emerald Park (2012-01-01)
Emerald Park (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner