Joyzine.se


Recension - Skiva

End Of You
Unreal, 2006
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-28
Hemsida: www.endofyou.net

Finnarna har helt uppenbart snöat in på pompöst sliskig gothrock. Nästa band till rakning i den aldrig sinande strömmen av lycksökare är End of you.

Det är väl inte så konstigt att genren överbefolkas med tanke på vilka framgångar exempelvis HIM skördat. Kvaliteten börjar det dock tummas en hel del på. End of yous ”Unreal” är för enkel, för tillrättalagd och framförallt alldeles för ointressant. Låt staplas på låt utan att ge en enda reaktion. Förmedla en enda känsla. De kajalkladdiga dystergökarna lindar in sig i välproducerad melankoli, men glömmer det viktigaste. Att det inte räcker med ett sound, man måste ha bra låtar också.

Bland de HIM-luddiga arrangemangen petas det in en och annan Depeche Mode-minnande synthslinga. Annars händer det absolut ingenting. Det enda utropstecknet är dramatiska Rome som i sammanhanget känns som en smärre hit. Men som i jämförelse med föregångare bara är en okej låt. Jag ska inte säga att End of you är inkompetenta. Bara ruskigt ointressanta.

”Unreal” saknar melodier, refränger, gnista och framförallt själ. Som ett ljummet avkok på HIMs senaste studioplatta. Jag förstår inte vad End of you är ute efter. Mer än att tjäna så mycket pengar som möjligt i en redan överexploaterad genre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

End Of You (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner