Joyzine.se


Recension - Demo

Colossus
The Mechanical Engineering of Living Machines
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-10
Hemsida: www.colossus.se

Det är till att lägga en stor förväntningsbörda på sina axlar att droppa namn som Mastodon, Kyuss och Tool i pressmaterialet. Men visst, vänder och vrider man på ”The Mechanical Engineering of Living Machines” ur en sådan synvinkel är det klart att det går att hitta spår som går tillbaka till var och en av referenspunkterna. Därmed inte sagt att Stockholmstrion Colossus ens kommer i närheten av att aspirera på att ens vara storögda assistenter hos dessa.

Bandnamnet är annars träffsäkert. Colossus låter som just en koloss som väller fram i form av ljudvågor. Ljudbilden är förvånansvärt mastig för att ha karvats fram av tre ensamma herrar. Det handlar om grottmansrock, en tung och periodvis ganska dräggig variant av doom och stonerrock som släpar sig fram i ett makligt tempo. Prylen i sig är ganska kul, Colossus som band ganska duktiga. Men jag berörs inte det minsta.

De tre spåren som inkluderas här talar inte till mig. De är inte tillräckligt bra för att jag ska svepas med i den massiva ljudvågen och de pårökta vindarna. Istället stör jag mig på att det som förmodligen är tänkt att vara punkig energi mest låter slarvigt och att Niklas Eriksson brölar mer än han sjunger. Colossus hade kunnat göra så mycket mer av sin musik än vad de gör, det är känslan.

Istället för att renodla sin egen identitet inom gränserna för sin genre håller de sig för mycket i en mittfåra där referenserna känns igen och där stilen är upprepad in absurdum och det håller inte om man inte skriver tillräckligt starka låtar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Pray For Locust (2014-01-01)
Colossus ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner