Joyzine.se


Recension - Skiva

FM Belfast
Don't Want To Sleep, 2011
Skivbolag: Morr Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-06
Hemsida: myspace.com/fmbelfast

FM Belfast har egentligen förlorat redan på förhand. Har man som undertecknad upptäckt och tjusats av den isländska elektropoporkestern på livescenen innan en enda inspelad ton avnjutits säger det sig självt att gruppen inte kan överträffa sig själv och att liveexplosionen aldrig kan göras rättvisa på plast.

FM Belfast är ett fantastiskt liveband. En grupp som kliver upp på tiljorna och startar ett alldeles underbart, toksvängigt kalas där det är omöjligt att inte låta sig ryckas med. På skiva kommer de egentligen aldrig i närheten av att återskapa den nerv och energi som finns i liveshowen, men ”Don't Want To Sleep” är i alla fall ett gott försök. En skiva som inte behöver skämmas för sig trots det tunga liveryktet.

I I don't want to go to sleep either och In line fångar islänningarna rent av det electrosväng som är så påtagligt i livesituationen riktigt bra. Då köper jag att några av de lugnare låtarna under skivans första hälft är lite sega.

FM Belfast ska förstås upplevas live (jag längtar redan till nästa möte), men på vägen dit är ”Don't Want To Sleep” ett föredömligt verktyg för att bekanta sig närmare med den galna poporkestern.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2011
Back To The Fuck Yeah!
FM Belfast (2011-05-07)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner