Joyzine.se


Recension - Skiva

David Miles
Tiden är ett jetplan, 2012
Skivbolag: HAM
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-12-01
Hemsida: www.davidmiles.se

”Låt oss hoppa över november och skita i ett vackert december” sjunger David Miles i Inga värmeljus i världen. Det sammanfattar precis allt med den här vedervärdiga årstiden. När det snöblandade regnet piskar ner utanför rutan och man inte vill annat än dra täcket över huvudet och gå i ide till det att solstrålarna börjar värma i slutet på mars. Med ens vinner sångaren mitt gillande.

Men han gör det förstås inte bara för att han tycks tycka lika illa om sunkvintern som jag. Han gör det framförallt för att han marscherar in i mitt vardagsrum med en samling riktigt bra låtar. Stuket är inte nytt för fem öre. Samhällsskildrande man med gitarr och vilja att lätta på hjärtat, hur låter det? Diskbänksrealism, nostalgiska minnen, singer/songwriter deluxe. Ja, ni fattar.

Men när något görs bra, då kapitulerar jag och David Miles har skrivit en handfull riktigt bra låtar där texterna engagerar och där det mogenrockiga anslaget är lätt att nynna med i. Som klippt och skuret att sorteras in på den ”goda” sidan av P4-katalogen (det vill säga den som inte är kräkframkallande klämmig).

Sångrösten är kanske inte den främsta, Miles påminner mycket om Kristoffer Hedberg, men tilltalet är direkt och känns ärligt. Det finns en värme i framförandet som lyfter materialet. ”Tiden är ett jetplan” må vara en ganska trist titel, men det är en skiva som sprider glädje omkring sig. Trots att det är pissgrått november när de här raderna författas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Hans, 2012-12-04 15:35:57 (193.234.185.70)

Mycket bra recension!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner