Joyzine.se


Recension - Skiva

My Bloody Valentine
m b v, 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-02-15
Hemsida: www.mybloodyvalentine.net

Det låter som tiden har stått stilla sedan My Bloody Valentine släppte sitt mästerverk ”Loveless” år 1991. Åtminstone känner jag så ur ett musikaliskt perspektiv när jag lyssnar på “m b v” som är titeln på det efterlängtade albumet. Jag trodde att det skulle kännas mer spektakulärt att My Bloody Valentine skulle komma med ny musik, men nu när äntligen Kevin Shields och resten av hans bandmedlemmar spelat in nio nya låtar låter det som en naturlig uppföljare till ”Loveless” och känns som en självklar fortsättning på My Bloody Valentines diskografi.

Att följa upp en skiva som ”Loveless” kan inte vara enkelt och kanske är det därför det tagit sin långa tid, men det räcker att lyssna på skivans första låt för att inse att bandets storhet inte har försvunnit. Inledande She found now tar vid där låten Soon avslutade ”Loveless” för 22 år sedan. Det är distade gitarrer som låter som de är inspelade genom en gammal kassettbandspelare med en viskande sångmelodi som inte må vara lättillgänglig men ändå oemotståndligt vacker.

Det är omöjligt för mig i nuläget att säga ifall ”m b v” är ett album lika starkt som ”Isn't anything” eller ”Loveless.” Albumen har blivit en så självklar del både i egenskap av deras avtryck i musikhistorien och för mig personligen. Skivorna har för mig ett romantiskt skimmer omkring sig som gör att hur än ny musik från My Bloody Valentine skulle låta så skulle jag inte kunna ställa den i kontrast till de äldre skivorna på ett rättvist sätt i nuläget.

Egentligen krävs det antagligen några månader innan jag verkligen ska kunna förstå mig på ”m b v” men jag kan konstatera att det är ett riktigt bra album. Det är en sådan där skiva som växer sig starkare och starkare efter varje lyssning och New You är en sådan där poplåt som får det att värka i hjärtat på samma sätt som Cigarette in your bed.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Jonatan Rosenberg
Joyzines soundtrack till nyårsafton
My Bloody Valentine (2009-08-15)
My Bloody Valentine (2013-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner