Joyzine.se


Recension - Live

Korn
Metaltown, Göteborg
2013-07-06
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-07-09
Hemsida: www.korn.comJag har sett Korn bra live förut, men frågan är om jag har sett dem med så här mycket spelglädje? Jag är verkligen tveksam.

En sak är i alla fall tvärsäker. Senast Brian ”Head” Welch var med i bandet fanns inte den här utstrålningen på scenen. Snarare tvärtom. Då var Korn ett sönderknarkat gäng musikanter som gjorde rutinspelningar och var så långt ifrån att glöda man bara kan komma. Nu är den nyktre ”Head” tillbaka i bandet och de sprudlar. Precis alla komponenter i ensemblen tycks ha roligt på scenen. Och då är roligt en beskrivning i underkant.

Publiken har också roligt när amerikanerna bränner av sin hitkavalkad och inledningen är något i hästväg. Först kommer Blind – Metaltown exploderar. Sen kommer Twist – publiken fortsätter gå bananas. Sen kommer Faling Away From Me och jag undrar var det ska ta vägen efter en så potent och fantastisk öppning.

Det torde vara ganska givet. Uppåt. Korn blandar och ger och gör det med sådan energi att det inte går att stå emot. Det nyare dubstep-materialet (representerat av Skrillex-samarbetena Get Up och Narcissistic Cannibal) fungerar utsökt i kombination med de äldre pärlorna. Dead Bodies Everywhere är minst lika tung som oväntad och Shoots and Ladders (som vävs ihop med Somebody Someone) är naturligtvis lika älskad som alltid.

När Got the Life och Freak on a Leash fått avsluta tillställningen och hela gruppen dröjer sig kvar på scenen länge, länge för att tacka sin publik går det inte annat än att slå fast att Korn är tillbaka och det på allvar. Frågan är om orkestern någonsin varit så här vital?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hardcore Superstar
De bästa skivorna 1999
Korn (2007-06-14)
Korn (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner