Joyzine.se


Recension - Live

Tool
Hultsfredsfestivalen
2001-06-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.toolband.com

Skymningen faller i Hultsfred, Pampasscenen är nedsläckt och den stora publiken framför den väldigt förväntansfull. När Tool spelar kan precis vad som helst hända, i alla fall i mystisk väg. Maynard James Keenan med mannar sparar sällan på krutet och bjuder allt som oftast på oförglömliga framträdanden.

Även den här kvällen blev oförglömlig. Belysningen tändes aldrig upp på någon högre nivå. Det mesta ljuset på scenen levererades av två stora teveskärmar som hela tiden visade avskräckande filmer, exakt synkroniserade med den otroligt välspelade musiken. Maynard James Keenan skådades som en siluett framför en av skärmarna när han med perfektion levererade njutbara toner. Gitarrist respektive basist stod långt fram på scenen med böjda huvuden och bände strängar på ett magiskt sätt medan trumisen gömde sig bakom ett trumset av gigantisk storlek. Det finns bara några få ord att beskriva det med, mystiskt, stämningsfullt, vackert och frånstötande.

Faktum är att det inte finns mycket mer att skriva om. Hela konserten framskred på detta sätt utan så mycket som ett spelfel. Maynard James Keenan gav sig bara på att snacka en enda gång och då lät det som guld i öronen. Med låtar som Sober, Parabola, The grudge och Schism går det inte att misslyckas. Mystiken kring bandet kvarstår och det är bara att konstatera att Tool gjorde festivalens bästa spelning!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Årets bästa skivor 2007
Karavan (2011-01-01)
Tool (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner