Joyzine.se


Recension - Live

Those Dancing Days
Hultsfredsfestivalen
2008-06-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: myspace.com/thosedancingdays

Jag vet inte varifrån det kom, men helt plötsligt var Those Dancing Days bandet på alla musikkännares läppar. När de spelade på en av Way Out Wests klubbkvällar förra året var det totalt omöjligt att ens ta sig in på stället (även om jag tror att det var festivalens storlek i sig i förhållande till klubbarnas något begränsade kapacitet som var den avgörande faktorn). Så självklart är jag tvungen att ta chansen att kolla in vad det är alla snackar om.

Ibland vet jag verkligen inte vad jag ska tro. På scenen framför mig ser jag fem blyga tjejer som verkar mer än överväldigade av att det har dykt upp så mycket folk (för mycket folk är det, förmodligen rekord för Teaterladan den här festivalen). Mycket mer än så är det inte. Nu ska man kanske inte ha för höga förhoppningar på ett band vars medlemmar fortfarande är gymnasiegunga, det är väl inte mer än rimligt att de inte har blommat ut till några fullfjädrade artister redan nu, men stundtals blir jag nästan irriterad på hur totalt anonyma många av medlemmarna i bandet är. Framförhållning någon?

När höjdpunkten på spelningen är när gitarristen Rebecka Rolfart ålar sig ur sina Pippi Långstrump-inspirerade strumpbyxor för att dessa skaver obehagligt på obehagliga ställen, då vet man att det inte varit en spelning värd namnet. Inte ens när Hitten, den, er… självklara hitten, spelas känner jag någon större tillfredställelse, jag hade förväntat mig mycket mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Accelerator 2008
Hultsfredsfestivalen 2008
Those Dancing Days (2008-06-25)
Those Dancing Days (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner