Joyzine.se


Recension - Skiva

Zerozonic
God, Damn, Better, Best, 2011
Skivbolag: Mayhem Music
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-04-19
Hemsida: www.zerosonic.com

Se på fasen! Norge överraskar oss än en gång genom att visa att de även har band som kan spela groove metal i bästa Pantera- och Machine Head-stil. Satyricons gamle turnégitarrist Daniel ”Peisy” Olaisen startade Zerozonic redan år 2004 och bandet har nu släppt sitt andra album som lär tillfredsställa groove metal-gormanderna där ute.

Inledande Positivenegative har ett System Of A Down-minnande intro, men knockar mig sedan av kritikerstolen med sina brutalt fläskiga riff och Leo Morachiollis avgrundgurglande sång. Daniel ”Peisy” Olaisen och hans manskap fortsätter i samma hårda skola på skivans nio (Hurra! Äntligen ett band som fattat innebörden av ”less is more”!) spår. Mitt bland allt smatter, ges även variation i form av ett österländskt ljudande gitarrsolo i Fake och ödesmättat sorgmod i No Tomorrow.

Hade bara bandet skippat det splittrade uppvisningsnumret Instrumentalcase och om sångaren lekt mindre med rösteffekterna (i ett parti, låter han som om aracuan från Kalle Anka pundat tjack och försöker sig på scat-sång), så hade fempoängaren varit i hamn.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner